Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

8.11.2013
Kuntoutus-Auris: Kursseja kuulovammaisten lasten perheille 2014
 

Kuntoutus-Auris / Lasten ja nuorten kuntoutus tarjoaa Kansaneläkelaitoksen (Kela) palveluntuottajana perhekursseja sekä kuntoutusjaksoja kuulovammaisten lasten perheille.  Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit sekä yksilölliset kuntoutusjaksot suuntautuvat perheille, joilla on huonokuuloinen, sisäkorvaistutetta käyttävä tai kuuro lapsi. Kuulovamman lisäksi lapsella voi olla muita haasteita tai sairautta.

Kursseja ja kuntoutujaksoja järjestetään esimerkiksi pieniin erityisryhmiin ja harvinaisiin sairaus- ja vammaryhmiin kuuluville kuulovammaisille lapsille ja heidän perheilleen. Näihin ryhmiin kuuluvia ovat mm. seuraavat: Treacher Collins, Goldenhar, CHARGE, Microtia, Hemifacial Microsomia sekä Downin syndrooma.

Kurssit ja kuntoutusjaksot pidetään Valkeassa Talossa Helsingin Pohjois-Haagassa osoitteessa Ilkantie 4, 00400 Helsinki. Perheet myös asuvat kurssin tai kuntoutusjakson ajan Kuntoutus-Auriksen perhehuoneissa samassa rakennuksessa. Kuntoutus-Auriksen kurssit ja kuntoutusjaksot ovat osallistujille maksuttomia. Vanhemmat voivat hakea Kelan matkakorvausta ja kuntoutusrahaa (korvausta ansionmenetyksestä työstä poissaolon ajalta).

Työskentely kursseilla ja kuntoutusjaksoilla perustuu moniammatillisen työryhmän toimintaan ja tukee kuntoutusvastuutahon kuntoutusta.

Kelan kursseille ja kuntoutusjaksoille tullaan kuntoutujan asuinkunnan kuntoutuksesta vastaavan tahon suosituksella ja Kelan rahoituksella. Harkinnanvaraisen tai vaikeavammaisen kuntoutushakemus sopeutumisvalmennus-/kuntoutuskurssia tai yksilöllistä jaksoa varten toimitetaan Kelaan kuntoutussuunnitelman tai kuntoutusvastuutahon suosituksen kanssa. Kuntoutushakemuksesta tulisi ilmetä, miten sairaus, vika tai vamma aiheuttaa haasteita kotona, päiväkodissa, koulussa tai muissa elämäntilanteissa, ja millaisia tavoitteita kuntoutuksella on.

Lisäksi Kuntoutus-Auris tuottaa kursseja kuulovammaisten lasten sisaruksille ja isovanhemmille Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) rahoituksella.

Lisätietoa vuoden 2014 kursseista ja kuntoutusjaksoista saa Kuntoutus-Auriksen sivulta osoitteesta:
http://www.kuuloliitto.fi/fin/kuntoutus-auris/

 
   

 
Takaisin