Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

6.11.2013
Kysely: Tarvitaanko Suomeen vammaiskortti?
 

 

Suomalainen InclEUsive -korttia varten perustettu vammaisjärjestöjen yhteistyöryhmä haluaa selvittää, onko suomalaisilla tarvetta vammaiskortille. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja vastausaikaa on 20.11.2013 saakka.

Vammaiskortti -kyselyyn pääset linkistä:
http://www.webropolsurveys.com/S/4B6AF6FD69DCC557.par

 

Mikä on vammaiskortti / InclEUsive card?

Euroopan komissio selvittää parhaillaan yleiseurooppalaisen vammaiskortin perustamista yhdessä asiasta kiinnostuneiden jäsenmaiden kanssa. Työnimekseen yleiseurooppalainen vammaiskortti on saanut InclEUsive card.

Kortin tavoitteena on edistää vammaisten ihmisten matkustamista Euroopassa. Korttia on ajateltu käytettävän vapaa-ajan, kulttuurin, urheilun, julkisen liikenteen ja turismin alueilla. (Sosiaalietuuksia korttiin ei siis liitetä.)

Työryhmästä kerrotaan, että eri maissa kortti kulttuurieroista johtuen toimisi varmastikin eri tavoin. Tarkoitus olisi, että kussakin maassa kortti tarjoaa samat edut kaikille kortinhaltijoille riippumatta tämän kansallisuudesta. Kun kortti olisi samannäköinen kaikissa mukana olevissa maissa, se tunnistetaan helposti.

 

Suomessa näkövammaisilla on kortti

Monessa Euroopan maassa on jo käytössä kansallinen kortti, jonka avulla henkilö voi todentaa vammaisuutensa.

Suomessa on tällä hetkellä yksi valtakunnallinen, vammaisuuden todistava kortti, joka on tarkoitettu näkövammaisille. Näkövammaiskortin voi saada näkövammainen, jonka näkövammasta aiheutuva haitta-aste on vähintään 50 %. Haitta-aste on todistettava lääkärintodistuksella.

InclEUsive card -yhteistyöhön ovat ilmoittautuneet mukaan Belgia, Kypros, Malta, Ranska, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Unkari, Viro, Espanja, Italia ja Kreikka.

Suomea työryhmässä edustaa Jaatinen, vammaisperheiden monitoimikeskus ry.

 

Lisätietoja:
Jaatinen, vammaisperheiden monitoimikeskus ry,
Miina Weckroth,
miina.weckroth@jaatinen.info

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1056Suomessa on toistaiseksi yksi valtakunnallinen vammaisuudesta todistava kortti. Näkövammaiskortti todistaa haltijansa näkövammaisuuden. (Kuva NKL)
   

 
Takaisin