Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

5.11.2013
VANE: Työllä toimeentuloa, palveluilla osallisuutta 6. – 7.11.2013 Nokialla
 

Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät eli VANE-päivät pidetään 6. – 7.11.2013 Nokialla.

Työ ja osallisuus nousevat esille poliitikkojen ja muiden päättäjien puheenvuoroissa. Työ todetaan parhaaksi sosiaaliturvaksi ja osallisuus on saanut ihmisoikeuden luonteen. Hallitusohjelma sisältää monia sekä vammaisten henkilöiden työllistymistä että osallisuutta tukevia toimenpidekirjauksia.

Myös YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva yleissopimus ja Suomen vammaispoliittinen ohjelma sisältävät työelämän ja osallisuuden parantamiseen tähtääviä tavoitteita.

VAMPO:n seurannan painopistealueena oli vuonna 2012 vammaisten henkilöiden sosioekonomisen aseman parantaminen mm. työllistymisen edellytyksiä kehittämällä ja vuoden 2013 teemana on erityispalveluiden saatavuus.

 

Työllisyys ja erityispalvelujen saatavuus

Valtakunnallinen vammaisneuvosto kutsuu yhteistyökumppaneitaan kuulemaan ja keskustelemaan näistä edellä mainituista vammaisten henkilöiden näkökulmasta tärkeistä asioista.

Neuvostopäivien ensimmäisenä päivänä luodaan katsaus meneillään oleviin vammaisten henkilöiden työllistymistä tukeviin valtionhallinnon toimenpidekokonaisuuksiin ja kuullaan vammaisten itsensä kokemuksia työllistymismahdollisuuksistaan.

Neuvostopäivien toisena päivänä käsitellään erityispalveluiden saatavuutta ja kehittämistyötä monesta eri näkökulmasta.

 

Tervetuloa keskustelemaan. Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät järjestetään 6. - 7.11.2013 kylpylähotelli Rantasipi Edenissä, Nokialla.

 

Lisätietoja Vanen kotisivulla:
http://www.vane.to


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1055


Asiasanat: Vammaislakine uudistaminen, erityispalvelujen saatavuus, Suomen vammaispoliittinen ohjelma VAMPO, YK:n vammaisten oikeuksien sopimus

 
   

 
Takaisin