Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

30.10.2013
Vammaiskulttuuri esillä Porissa marraskuussa
 

Porissa järjestetään 8. - 10.11.2013 vammaiskulttuuripäivät MUKAVAMMAKSI 2013.

Esillä on musiikkia, teatteria, tanssitaidetta, kuvataidetta ja elokuvaa. Taide-elämysten lisäksi päivillä on luentoja ja työpajoja vammaiskulttuurista.

Tapahtuman tuottaa Kulttuuritalo Annis. Toteutukseen osallistuvat myös eri vammaisjärjestöt, yksittäiset vammaiset taiteilijat sekä TUULTA PURJEISIIN, joka on nuorten kulttuurialan työllisyyshanke.

Tekijät kertovat tiedotteesssan näin: "MUKAVAMMAKSI 2013-vammaiskulttuuripäivillä haluamme edistää yhdenvertaisuutta, taiteen ja kulttuurin moninaisuutta sekä nauttia ja pitää hauskaa kulttuurin ja taiteen parissa, riippumatta mahdollisista toimintarajoitteista. Emme erittele eriasteisia vammoja."

Tapahtumassa ovat mukana muun muassa Piia Nordling / MEKA TV, Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, Hannes Tiira, Pekka Heikkinen ja Kaaos Company.

Tapahtumasta voi lukea lisää sen Facebook-sivulta:
https://www.facebook.com/events/221828967978027/?fref=ts


Satakunnan museossa vammaishistorian kiertävä näyttely

Vammaiskulttuuripäivien kävijöiden kannattaa tutustua myös Satakunnan museon Ihan epäNormaalia -näyttelyyn. Näyttely on avoinna 8.11.2013 – 23.2.2014.

Ihan epäNormaalia kertoo vammaisuudesta ja siihen liittyvistä kysymyksistä Suomessa ennen ja nyt. Työväenmuseo Werstaan tuottamaa näyttelyä laajennetaan Satakunnan Museossa satakuntalaisella aineistolla, muun muassa toteuttamalla osuus kehitysvammahuollosta Ulvilan Antinkartanossa.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1052


Asiasanat: Ihan epäNormaalia, vammaishistoria, kehitysvammahuollon historia, vammaiskulttuuri


Vammaisten ihmisten puolesta puhuja Piia Nordling MEKA TV:stä on mukana Porin vammaiskulttuuripäivillä.
   

 
Takaisin