Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

14.11.2013
Pieni ele -keräys kutsuu osallistujia: kerää varoja yhdistyksesi toimintaan
 

Kahdeksantoista vammais- ja terveysjärjestön yhteinen Pieni ele -keräys (ent. Vaalikeräys) järjestetään taas toukokuussa 2014 EU-vaalien yhteydessä. Kaikki Tukiliiton paikallisyhdistykset voivat osallistua keräykseen.

Keräys on oiva mahdollisuus saada varoja yhdistyksen toimintaan, sillä puolet jokaisen kunnan keräystuotosta jaetaan keräystä tehneiden paikallisyhdistysten kesken. Keräysvaroilla yhdistykset ovat rahoittaneet esimerkiksi liikuntamahdollisuuksia, hoitoja, neuvontaa, virkistystä ja yhteisiä tapaamisia.

Toinen puolikas tuotosta käytetään valtakunnalliseen työhön vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi.

Lipaskeräys on käynnissä ennakkoäänestyksen aikaan 14.-20.5.2014 ja vaalipäivänä 25.5.2014.

Yhdistysten ilmoittautuminen keräykseen alkaa marraskuussa 2013. Jokaiseen yhdistykseen lähetetään kutsu ja toimintaohjeet. 

Lisätietoja keräyksestä saa projektipäällikkö Elina Rannalta puh. 0400 887114, elina.ranta@pieniele.fi tai osoitteesta www.pieniele.fi  

 

Pieni ele -faktoja

Keräyksen aloitti Werner Söderström vuonna 1907 (Vaalikeräyksen nimellä), eli Pieni ele on yhtä vanha kuin eduskunta. Se on tuottanut vuodesta 2000 laskien yli 17 miljoonaa euroa, josta keräyskulut noin 10 prosenttia. Yksittäisen keräyksen tuotto vaalista riippuen 0,7 - 2,6 miljoonaa euroa.

Mukana 18 vammais- ja terveysjärjestöä paikallisyhdistyksineen ja jopa 14 000 vapaaehtoista.

Keräys toteutetaan lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla, myös netti- ja puhelinlahjoitusmahdollisuus.

Puolet tuotosta jää suoraan keräyskuntaan ja jaetaan keräykseen osallistuneiden paikallisyhdistysten kesken. Paikallisyhdistyksissä tuotto käytetään esimerkiksi vertaistukeen, jäsenten terveyden edistämiseen, neuvontaan ja virkistykseen. Toinen puoli tuotosta käytetään valtakunnalliseen työhön vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi.

Seuraavat keräykset toukokuussa 2014 (EU-vaalit), huhtikuussa 2015 (eduskuntavaalit) ja lokakuussa 2016 (kuntavaalit).

Klikkaa tästä Pieni ele -keräyksen Facebook-sivuille.

 

Näin toimit Pieni ele -kerääjänä

- Huolehdi keräyslippaasta työvuorosi ajan herkeämättä.

- Tärkein työväline on hymy. Kiitä lahjoittajia ja hymyile.

- Lue keräyspisteessä oleva esite, jossa on perustiedot keräyksestä. Vastaa esitteen avulla lahjoittajien mahdollisiin kysymyksiin.

- Käyttäydy vaalipaikkaan sopivalla arvokkuudella.

Lipasihmisiä voi ja kannattaa värvätä myös yhdistyksen ulkopuolelta. Heidän ei tarvitse olla täysi-ikäisiä. Lipasvuoroon voi ottaa mukaan myös kaverin.


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1032

 
   

 
Takaisin