Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

7.10.2013
Puhevammaisten viikko 6.–12.10.2013 nostaa esiin ihmisten omat tarinat
 

 

Kansainvälinen Puhevammaisten päivä 6.10. käynnisti Puhevammaisten viikon. Tänä vuonna nostetaan esiin puhevammaisten ihmisten oma ääni ja elämäntarinat videoiden, tarinoiden ja elokuvien kautta.

Suomessa on noin 65 000 puhevammaista ihmistä, jotka eivät pysty puhumaan tai joiden puhe on hyvin epäselvää. Heidän voi myös olla vaikeaa ymmärtää puhetta. Puhevammalla tarkoitetaan vaikeutta ymmärtää tai tuottaa puhetta niin hyvin kuin arjen vuorovaikutuksen sujumiseksi olisi tarpeen.

Puhevammaisten viikkoa koordinoi Kehitysvammaliiton tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekki. Kehitysvammaliitosta on mukana myös Papunet-verkkopalveluyksikkö. Yhteistyökumppaneina ovat lukuisat puhevamma-alan järjestöt, valtion erityiskoulut, kirjastot ja keskussairaalat.

Puhevammaisten viikon suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Puhevammaisten viikolla on tapahtumia eri puolilla Suomea. Teemaviikon nettisivuille päivitetään tapahtumatietoja: www.puhevammaistenviikko.fi/tapahtumat

Katso myös Tikoteekin ja Metropolia Ammattikorkeakoulun tuottamia videoita.

Neljävuotiaan Vernen puheenkehitys on viivästynyt, mutta hän ymmärtää, mitä puhutaan: katso video

"Haluaisin, että mua moikataan ja mulle jutellaan”. Sanna Rossinen kertoo kommunikaatiostaan puhetulkki Tuula Korkatin avustamana: katso video

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1028
 
   

 
Takaisin