Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

5.5.2011
Tohtori Orff rytmittää toukokuista Hyvän tuulen päivää
 

Hyvän tuulen päivä kutsuu erityistä tukea tarvitsevien lasten perheet yhteen hyvän ohjelman ja hauskan tekemisen äärelle. 

Tapahtuma järjestetään lauantaina 21.5.2011. Klo 12–13 Tutkivan teatterityön keskuksessa (Hämeenpuisto 28 D) Tampereella sisätiloissa. 

Ohjelmassa luvassa:

  • klo 12 Tohtori Orff ja Herra Dalcroze -yhtye esiintyy lapsille.
  • klo 13-15 Sirkuspajaa, musiikkia ja sovellettavia sisäpelejä. Sirkuspajat kestävät 30 minuuttia, ja alkavat seuraavasti: klo 13.30, klo 14.00 ja klo 14.30. Jos haluat varata paikan johonkin tiettyyn sirkuspajaan, niin varaa paikkasi Annamari Tuomiselta, puh. 0206 90 282 tai annamari.tuominen@kvtl.fi. 

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Liittokokouksen yhteydessä. Tapahtumalla on turvallisuussuunnitelma sekä vastuuvakuutus. Lue lisää Hyvän tuulen päivästä!

Tulosta A4-esite (pdf)


Kuva: Orffit

Orffit – tuo ihmeellinen kolmikko!

Mainetta kerännyt Tohtori Orff ja herra Dalcroze -yhtye eli nykyisin lyhyemmin Orffit tulevat esiintymään Hyvän tuulen päivään lauantaina 21.5.2011. Klo 12–13 Tutkivan teatterityön keskuksessa on tiedossa siis menoa ja meininkiä keikan merkeissä!

Mieleen hiipii kysymys, keitä oikeastaan ovat tohtori Orff ja herra Dalcroze?

- Oikeasti Orff ja Dalcroze ovat musiikkipedagogeja, joilta meille tuli vahingossa nimi, tohtori Jekylin ja herra Hyden kautta. Eihän mekään niitä heppuja tunnettu ja muutettiinkin orkesterimme nimi vain Orffeiksi meidän uuden levyn myötä, kuvailee bändin laulaja Kimmo yhtyeensä taustoja.

Huumorimielessä valittu nimi vakiintui melkein vahingossa käyttöön, nimen hankalasta kirjoitusasusta ja vaikeasta lausumisesta huolimatta – vai kenties juuri sen ansiosta! Niin tai näin, ihmekolmosiksikin kutsuttu kokoonpano on herättänyt huomiota ja kiinnostuneita nuoria kuulijoita musiikintäytteisten vuosien saatossa.

Mistä kaikki oikein alkoi? Tohtori Orff ja herra Dalcroze -yhtyeen alkuaskeleet otettiin 15 vuotta sitten Kaustisen kansanmusiikkifestareilla, kun Kimmo, Hannu ja Matti ajautuivat sattuman kautta soittamaan yhdessä. Soittimet muokkaantuivat kätevästi pahvilaatikoista ja pienen treenin jälkeen kolmikko uskaltautui lapsista koostuvan yleisön eteen. Ja sehän kannatti! Kokemuksesta rohkaistuneina he lähtivät yhteiselle soitantataipaleelle, jonka varrella on syntynyt tähän mennessä 8 levyä. Esiinnytty on yli 2000 kertaa.

Jokaisella Orffilla on oma tärkeä tehtävänsä yhtyeessä. Hannu taitaa rytmisoittimet, Matti osaa puhallinsoittimet ja Kimmo hallitsee kielisoittimet ja laulamisen. – Kaikki me kyllä soitellaan mielellään muitakin soittimia, vaikkei niitä niin hyvin osattaisiinkaan vinguttaa, Kimmo lisää.

Toukokuinen Hyvän tuulen päivä lähestyy huimaa vauhtia ja samalla Orffien keikka. Keikalla on kuulemma odotettavissa ainakin jonkun verran uusia lauluja, koska Orffeilta on juuri ilmestynyt uusi levy nimeltään Puntari. Yhtye itse kuvailee levyä ”mittausten mukaan akustiseksi, ihastuneeksi, sekopäisen onnelliseksi, luonnolliseksi, oikukkaaksi ja salametelöiväksi”. Jäämme odottamaan innolla, mitä kaikkea keikka tuo tullessaan!

Lisätietoja Hyvän tuulen päivä -tapahtumasta saat
Annamari Tuomiselta
annamari.tuominen(at)kvtl.fi
0206 90 282.


 
Takaisin