Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

25.9.2013
Mahdollista!-teemaviikko haastaa edistämään osallisuutta ja yhdenvertaisuutta
 

  Kenellä on oikeus työhön? Oletko saanut valita, missä asut ja kenen kanssa? Saatko itse päättää mitä syöt, koska menet nukkumaan, keitä kutsut kotiisi tai miten vietät vapaa-aikaasi? Onko vammaisella ihmisellä oikeus haluta?

Helsingin ydinkeskustassa Lasipalatsissa järjestettävä Mahdollista!-viikko haastaa meistä jokaisen edistämään yksilön osallisuuden toteutumista. Tapahtumasarjan järjestävät erityisryhmien asumisen asiantuntijat Asumispalvelusäätiö ASPA ja ASPA Palvelut ja siinä ääneen pääsevät vammaiset ihmiset ja mielenterveyskuntoutujat.

Yhdenvertaiseen arkeen kuuluu asuminen omassa kodissa, yhteiskunnallinen osallistuminen ja mahdollisuus tehdä työtä. Asumispalvelusäätiö ASPAn haastattelemat vammaiset ihmiset ja mielenterveyskuntoutujat kertovat usein, että ”joku muu” päättää heidän puolestaan. Palvelujärjestelmän rutiinit eivät jätä aina tilaa yksilöllisille valinnoille ja haluille, jotka meitä ihmisiä yhdistävät.

Mahdollista!-viikon sisältöteemoja ovat työ, koti, haluamisen vapaus ja osallisuus. Viikon aikana Lasipalatsin Akkuna-näyttelytilassa järjestetään erilaisia tempauksia, näyttelyjä ja työpajoja. Kuka tahansa voi piipahtaa Akkunaan kertomaan ajatuksiaan ja kokemuksiaan.


Mahdollista!-viikon ohjelma 15.–20.10.2013

Onko asenteellisesti esteettömiä työpaikkoja olemassa? Mahdollista!-viikon ohjelmassa tiistai 15.10. keskittyy työhön. Akkunan CV- ja työhakemuspajassa sparrataan työnhakijoita ja annetaan vinkkejä työnantajien lähestymiseen.

Keskiviikon 16.10.
haluamisteemassa ravistellaan perinteisiä näkemyksiä vammaisista kiltteinä ja passiivisina kohteina. Vammaisilla ihmisillä on haluja siinä missä kaikilla muillakin, ja ne kannattaa kertoa ääneen. Paikalla on myös seksuaaliterapeutti vastaamassa kysymyksiin. 

Torstaina 17.10. klo 10–16 Lasipalatsin Kohtaamispaikan valtaavat elävät kirjat. Elävästä kirjastosta lainataan ennakkoluuloja kohtaava ihminen ja kuullaan hänen tarinansa. Kirjoilta voi myös suoraan kysyä itseä askarruttavista kysymyksistä.

Perjantaina 18.10. teemana on koti. Akkunassa muun muassa kuullaan videoita asumisesta ja kuullaan kokemuksia turvallisesta kodista.  


Mahdollista!-näyttely on avoinna Lasipalatsin Akkuna-näyttelytilassa tiistaista perjantaihin 15.–18.10. klo 10–18 ja la–su 19.–20.10. klo 10–14.

Tapahtuman Facebook-sivut:
www.facebook.com/events/238933192921099Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1016

 

 
   

 
Takaisin